Mlađi Kadeti – Kvalifikacije za prvenstvo Hrvatske (NOVO: Rezultat i slijedeće kolo)

Četvrtak 10.02.2022. kvalifikacijska utakmica za PH 2022. Mlađi kadeti ;

Vk Zagreb – VK ZPK, 20:30h

MLAĐI KADETI kvalifikacije za PH 2022.

  1. Kolo, Četvrtak 10.02.2022.

Vk Zagreb 16 – 8 Vk ZPK
(1:1, 6:1, 6:1, 3:5)

Strijelci ; Ružić 2, Terzić 6, Hlapec 1, Bedeković 1, Džajić 2, Dojčinović 1, Šimac 3

  • 2. Kolo, Subota 12.02.2022. (Uzvrat)

Vk ZPK – Vk Zagreb, 11:30h

MLAĐI KADETI (2009. g. i mlađi)

Polufinalni turniri: (2 x 8 klubova)
od 24. do 27. 02. 2022. (četvrtak popodne – nedjelja ujutro)

Finalni turnir: (8 klubova)
od 07. do 10. 04. 2022. (četvrtak popodne – nedjelja ujutro)

Sustav natjecanja:

Kvalifikacijski dio regionalno po grupama:
Kvalifikacijski sustav po regijama će biti određen zavisno o broju prijavljenih klubova iz svake pojedine regije. Kvalifikacije igraju samo klubovi koji nisu prvoligaški.

Polufinalni turniri: Dvije grupe, odnosno dva polufinalna turnira od po 8 klubova. Svaki polufinalni turnir se igra na sljedeći način: Klubovi se dijele na dvije grupe po 4 kluba. U
prvom dijelu će odigrati svak sa svakim u grupi (3 kola). Nakon odigranog prvog dijela se dobije plasman po grupama od 1. do 4. mjesta. U drugom dijelu se formiraju dvije nove grupe klubova na sljedeći način: 1-4 iz jedne grupe i 2-3 iz druge grupe. Klubovi u dvije novoformirane grupe dobivene križanjem (1-4, 2-3) prenose sve bodove i gol razliku odigranih utakmica u prvom dijelu (3 kola – 3 utakmice). U novoformiranoj grupi će odigrati još dvije utakmice sa klubovima iz druge grupe koji su sastavni dio iste novoformirane grupe. Nakon odigrane navedene dvije utakmice formira se konačan redosljed po grupama. Prvoplasirani i drugoplasirani iz svake pojedine grupe će se kvalificirati na finalni turnir. Kako imamo dva polufinalna turnira dobit će se 8 klubova na finalnom turniru.

Završnica: Finalni turnir sa osam klubova koji se dijele na dvije grupe po 4. Svak sa svakim igra jednom u grupi (3 utakmice). Nakon utakmica u grupi drugoplasirani iz jedne grupe igraju protiv trećeplasiranih iz druge grupe četvrtfinalnu utakmicu. Prvi i četvrti su slobodni. Pobjednici četvrtfinalnih utakmica nastavljaju igrati polufinalne utakmice za plasman od 1. do 4. mjesta sa dvije prvoplasirane momčadi iz početnih grupa dok će poraženi igrati polufinalne utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta sa četvrtoplasiranim momčadima iz početnih grupa. Zadnji dan ( zadnje kolo) utakmice za plasman.

Mlađi kadeti – prijavljeni klubovi: Siscia, VK Pošk 1937, VK Opatija, Zadar 1952, OVK POŠK, VK Osijek, KPK, Delfin – Rovinj, VK Zagreb, ZPK, Primorje EB, Medveščak, VK Marsonia, VK Vukovar, Galeb MR, Jadran ST, Mornar, Jug AO, Solaris, HAVK Mladost.

Skupina „Jug“

Podskupina „Dubrovnik“: Jug AO, KPK
Dva kluba prvoligaša – direktno igraju polufinalni turnir.

Podskupina „Dalmacija“: Zadar 1952, Solaris, OVK POŠK, Jadran ST, Mornar.
Svi prvoligaški klubovi osim VK Pošk 1937 i Galeb MR koji to nisu igraju direktno polufinalni turnir dok će VK Pošk 1937 i VK Galeb MR odigrati međusobno dvije utakmice (kući – vani). Bolji u dvije međusobne utakmice (bodovi, gol-razlika……veći broj golova u gostima) će se kvalificirati na polufinalni turnir.

Prva faza kvalifikacija:
Podskupina Slavonija: Siscia, VK Osijek, VK Vukovar, VK Marsonija

  • igraju dvokružno u Slavonskoj ligi, pobjednik se izravno plasira u poluzavršnicu PH
    Podskupina Istra – Kvarner: VK Opatija, Delfin-Rovinj
  • dvije međusobne utakmice, pobjednik se izravno plasira u poluzavršnicu PH
    Podskupina Zagreb: VK Zagreb, ZPK
  • dvije međusobne utakmice, pobjednik se izravno plasira u poluzavršnicu PH

Druga faza kvalifikacija:
Tri drugoplasirane momčadi iz svake pojedine podskupine igraju turnir u Zagrebu. Svak sa svakim jednom. Prvoplasirana će se kvalificirati na polufinalni turnir.

Osim 10 prvoligaša 3 kluba bi se kvalificirala kao pobjednici podskupina u skupimi Sjever, zatim pobjednik utakmica između Pošk 1937 – Galeb MR, pobjednik turnira između drugoplasiranih momčadi podgrupa u skupini Sjever i 16. su Barakudice.

Odgovori